Residential

Extension, East Lothian

D2 were engaged to design additional living accomodation for the clients expanding young family. The proposals consisted of the construction of a single storey rear extension to incorporate a new living space. This space was complimented by an internal vaulted ceiling structure with intergal roof windows which in turn contributed to an increased level of natural daylight being abosrbed into the space, as well as giving the internal space a sense of increased area.

  

Extension to Steading building

The brief from the client was to alter and extend onto the already converted steading and reflect the design themes within whilst also challenging these with a contemporary theme. The roof was left semi-exposed to create a feature of the truss designs and the contrast of the modern style with the traditional steading setting made for a space that felt open and calming.

 

Extension, Midlothian

The clients brief for this project was to increase the Kitchen space and open up the rear of the existing accommodation to incoporate an open plan living/Dining space. This project consisted of a rear extension the full width of the clients property to incorporate the new Living, Kitchen, Dining space with increased utility room provision off the Kitchen area. The design incorporated a state of the art bifold door system and an internal vaulted roof structure to increase the height of the internal space.

Extension, Midlothian

This project incorporated the removal of a small box/galley kitchen extension to a former mining cottage in Midlothian. Whilst having adequate bedroom provision as a result of a former attic conversion, the property lacked adequate living space to compliment the increased accommodation. D2 were engaged to design an extension to the rear of the house to incorporate a new open plan Kitchen, Dining and Living space. The works incorporated the removal of a large section of the existing external wall to form an open plan link between the Living and Dining space.

Extension, Edinburgh

D2 's brief for this 18th century Edinburgh townhouse was to design an extension to the property that both complimented and enhanced the traditional form of the main house whilst encouraging a wealth of natural daylight into the new space.

Extension, Midlothian

This project involved the substantial demolition of numerous single storey rear sections to an early 1900's residential property in Midlothian. D2 were engaged to design a modern split level extension to incorporate a new open plan Kitchen/Dining space with raised living space benefiting from the panoromic views of the garden. The additional accommodation also incuded a Boiler/Utility room, Shower Room and integral double Garage.

New House, Auchendinny.

D2 was comissioned to design a modern four bedroom house in the quaint village of Auchendinny, Midlothian. The site of the house previously had full planning permission for a two storey traditionally designed house. The clients brief was to adopt a new design incorporating a more modern approach.

Waugh Path - Extension

As a result of numerous alterations over the years, the client’s property bore a somewhat unconventional layout that did not offer any kind of natural transition through the building. The aspect and orientation of the property coupled with a recent conservatory addition left the property with no definable front door access. This was only afforded through the side/back door entrance into the existing Kitchen.

Lady Brae - Extension

The client's early 20th century cottage boasted an expansive amount of garden ground to the rear of the property. The brief for this project was simply to endeavour to bring the outside……in!

With the rear of the property facing due south and with no neighbouring properties to this side, the site offered a generous amount of natural daylight exposure.

Pages

Subscribe to RSS - Residential